בין החמים למודרני: שיפוץ מן היסוד לבית פרטי בנס ציונה מאת: מערכת אתר בניין ודיור

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: שי אפשטיין

 
הדיירים: 5 נפשות
מיקום: נס ציונה
השטח: 160 מ' בנוי + 120 מ' גינה
תקציב: 600,000 שקלים 
עיצוב פנים: מלי לוי אלבוים

 

בית ישן ומוזנח הפך למודרני ובעל קווים נקיים בלי לפסוח על אווירת חמימות, שבאה לידי ביטוי בפריטי נגרות, משטחי עץ וקובייה מפתיעה באמצע החלל הציבורי.

בית ישן ומוזנח, שנבנה בסטנדרט נמוך ולא איכותי, הושכר במשך שנים רבות ועם השנים חלו בו נזקים רבים. כשנקנה על ידי הדיירים, נדרשה בו עבודת שיפוץ מקיפה – וזו כללה החלפת ריצוף פנים וחוץ, החלפת כל מערכת הסניטציה והחשמל, החלפת דלתות פנים וחוץ, החלפת מדרגות ומעקה, צביעה חדשה לקירות הפנים והחוץ וכן החלפת מטבח וחדרי רחצה. מכיוון שבוצע מהפך טוטאלי כזה, הצטרפה אליו עבודת עיצוב מחושבת מתוך מטרה להפוך אותו לבית חמים בסגנון מודרני.

 

הבית בנוי משתי קומות: קומת הכניסה בה נמצאים כל החללים הציבוריים – מטבח, סלון, פינת אוכל ושירותי אורחים, והקומה העליונה בה נמצאים החללים הפרטיים – ארבעה חדרי שינה ושני חדרי רחצה.

 
הדרישה של בעלי הבית הייתה ליצור בית מרשים בעל קווים מודרניים, המשדר תחושת חמימות, בית שלצד העיצוב המוקפד והעכשווי שלו יעניק תחושת "בית" שכיף לחזור אליו ולהתלהב ממנו כל פעם מחדש. 
 
עיקר התכנון התבסס על יצירת משטחי אחסון ועבודה רבים, שאינם פוגעים במרחב הכללי של הבית. כך, תוכננו פרטי נגרות מעוצבים, המותאמים אישית לחלוקה החדשה של הבית ולקונספט העיצובי החדש שלו: איזון הרמוני בין פרטי עץ עשירים, המוסיפים תחושת חמימות למראה נקי, בהיר ומודרני.
 
המטבח החדש רחב הידיים, 27 מ"ר גודלו, מציע מקומות אחסון ומשטחי עבודה גדולים. במרכזו שולב אי גדול באורך של 3 מטרים, המאפשר ישיבה של שישה אנשים ומציע גם מקום למקרר היינות.
 
 
 
בחדר המגורים נוסף קמין המחופה בקיר בריקים בשילוב עם מזנון עץ באורך 4 מטרים, המדגיש את גודלו של הבית ומשלב בתוכו מקומות אחסון ותחזוקה עבור הקמין.
 
 
בשירותי האורחים שונה מיקום הדלת, וכך נוצל החלל הקטן שבפנים בצורה מקסימלית. נוסף ארון כיור מרשים וארוך, והקירות החיצוניים חופו בלוחות עץ אלון מחורץ, ובכך נפתרה בעיית מיקום השירותים בכניסה לבית. קוביית העץ החדשה יוצרת עניין וחן למבואת הכניסה, בלי לדעת מה מוסתר בתוכה.
 
 
 
תכנון מחדש של קומת החדרים אפשר תוספת של ארון אחסון נוסף ונסתר במסדרון. הקומה חופתה בפרקט עץ אלון בשילוב עם מעקה זכוכית, כהמשך למדרגות העץ מקומת הכניסה. דלתות החדרים הוחלפו לדלתות בגוון לבן, ואלה השלימו את המראה האחיד והנקי בעיצוב קומה זו.
 
 
גם בחדרי הרחצה הייחודיים, שתוכננו מחדש, נעשה שימוש בעבודת נגרות מוקפדת המשלבת אחסון עבור מכונת הכביסה והמייבש. חדרי הרחצה חופו באריחים בהירים דמויי שיש למען תחושת היוקרה והסטייל, ומתוך התחשבות בנוחות המתרחץ תוכננו ספסל ישיבה במקלחון וכן נישה נסתרת לאחסון כל מוצרי הרחצה הנלווים.
 
 
 
בסוויטת ההורים בוטל חדר הארונות הקיים, ובמקומו תוכנן חדר רחצה ענקי בגודלו עם דלתות זכוכית המכניסות אליו מקור אור נוסף. לצד דלתות הזכוכית תוכננו שני ארונות בנוסף לארון הזכוכית הגדול הממוקם מול המיטה ומשלב בתוכו טלוויזיה. בחדר בוצעה הנמכת גבס כדי לשלב תאורה נסתרת ומקום מסתור למסילות הווילון הארוך.
 
 
 
גם בתהליך בחירת האקססוריז היה קו ברור ואחיד – הן בבחירת פרטי ריהוט קלאסיים לצד יצירות אמנות עכשוויות, והן בשילובים שנעשו בבחירת הווילונות, הכריות ושאר הבדים בהלבשת הבית. כל אלה מעניקים לחלל תחושת ניקיון וחמימות, המשתלבים יחד בהרמוניה.
 
 
גם המראה החיצוני של הבית שונה. דלת הכניסה הוחלפה בדלת גדולה יותר, קירות הבית החיצוניים נצבעו בגוון אפור, והריצוף הוחלף לאבן שיש בגוון שחור-אפור. למעקה הברזל החדש מראה מודרני בקווים ישרים, וגווניו תואמים לבחירת הצבעים הכללית. בשטח הגינה נשתלו עצי פרי וערוגות פרחים צבעוניים להוספת צבעוניות מתוקה.
 

תכנון ועיצוב הבית מתחיל עכשיו!

בוא נפגש ונתחיל לעבוד!

חברות שיווק ופרסום חברות שיווק ופרסום
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support