ברור שזה מודרני: עיצוב דופלקס משפחתי בחולון מאת: מערכת אתר בניין ודיור

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

צילום: שי אפשטיין

 

הדיירים: זוג + 4 ילדים

המקום: חולון

השטח: כל קומה 100 מ"ר ומרפסת שמש 40 מ"ר

תקציב: 400,000 שקלים

עיצוב פנים והום סטיילינג: מלי לוי אלבוים 

החדרים אוחדו, הקירות הונמכו, העמודים הוסתרו והאביזרים הובלטו: כך הפכה דירה להשקעה בסטנדרט נמוך לבית מרשים בעל קווים מודרניים בעיצוב מוקפד ועכשווי

הדירה שלפניכם היא דופלקס פנטהאוז שנבנה כדירה להשקעה, ולכן תוכנן ועוצב בסטנדרט נמוך. נדרשה בו עבודת שיפוץ מקיפה ותכנון מחדש בהתאם לדרישות ולצרכים של בעלי הבית שקנו אותו. 
 
הבית בנוי משתי קומות: קומת הכניסה בה נמצאים רוב החללים הציבוריים – מטבח, סלון, שירותי אורחים, מרפסת שמש גדולה וסוויטת ההורים – וקומה עליונה בה נמצאים החללים הפרטיים – ארבעה חדרי שינה, חדר רחצה וחדר משפחה מרווח. בבית היה קיים חלל כפול שנסגר לצורך הוספת חדר לילד פלוס פינת משפחה גדולה. 

הדרישה של בעלי הבית הייתה ליצור בית מרשים בעל קווים מודרניים, ועיצוב מוקפד ועכשווי. עבודת השיפוץ כללה הריסה ובנייה מחדש בהתאם לתכנון החדש, החלפת מטבח וחדרי רחצה, החלפת ריצוף פנים וחוץ, החלפת כל מערכת הסניטציה והחשמל, החלפת דלתות פנים וחוץ, החלפת מדרגות ומעקה, צביעה חדשה לקירות הפנים וכמובן ריהוט ואבזור הבית.

עיקר התכנון התבסס על יצירת משטחי אחסון ועבודה רבים שאינם פוגעים במרחב הכללי של הבית. בהתאם לתוספת הגלריה ומיקומי העמודים החדשים שנוספו, היה צורך להתחשב בהם כחלק אינטגרלי של הבית. כך למשל הוסתרו עמוד וקורה בתוך ארונות המטבח הגבוהים, ותוכננה גם הנמכת הגבס ועיצוב הגלריה בהתאמה אליהם.
 
המטבח החדש רחב הידיים, בגודל של 22 מ"ר, מציע מקומות אחסון ומשטחי עבודה גדולים: הקיר ובו ארונות עבודה נמוכים חופה ביחידות זכוכית שנפתחות ומציעות אפשרויות אחסון רבות, ובמרכז המטבח שולב אי גדול באורך של 3 מטרים, המאפשר ישיבה של שישה אנשים ומציע גם מקום נוסף לאחסון.
 
 
 
 
 
קיר הטלוויזיה בחדר המגורים חופה באריחי אבן משולבים בתאורה נסתרת ללא מזנון. מאחר וכל מערכת השמע והצפייה מאוחסנים בארון נסתר מתחת למדרגות, הארון משתלב עם עמדת עבודה זוגית. הריצוף והמדרגות חופו באריחים גדולים דמויי בטון. 
 
 
 
 
 
סוויטת ההורים תוכננה מאיחוד שני חדרי שינה, וכך התקבל חלל מרווח המשלב ארון בגדים באורך של 5 מטרים וחדר רחצה המופרד במדרגה אל מפלס אחר. החדר נסגר בדלתות זכוכית המאפשרות הצצה לנוחות המתרחץ: תוכננו ארון כיור גדול, ספסל ישיבה במקלחון וכן נישה נסתרת לאחסון כל מוצרי הרחצה הנלווים. בחדר בוצעה הנמכת גבס כדי לשלב תאורה נסתרת ומקום מסתור למסילות הווילון הארוך.
 
 
בכל חדרי הרחצה נבחרו אריחים כהים ליצירת חלל דרמטי ומסקרן, ותוכננו פרטי נגרות ייחודיים המותאמים לחלוקה החדשה של הבית ולקונספט העיצובי החדש שלו. לדוגמה: ארון אחסון עבור הסתרת מכונת הכביסה והמייבש, ומדפי עץ אגוז אפריקאי מרחפים לצד הכיור העומד בשרותי האורחים.
 
 
 
 
תכנון מחדש של קומת החדרים אפשר תוספת של ארון אחסון נוסף ונסתר במסדרון עבור מצעים, מגבות ואלבומים. הקומה חופתה בפרקט עץ אלון בשילוב עם מעקה זכוכית. דלתות החדרים הוחלפו לדלתות בגוון לבן, ואלה השלימו את המראה האחיד והנקי בעיצוב הקומה.
 
גם בשלב הלבשת הבית והאקססוריז היה קו ברור ואחיד – בחירת פרטי ריהוט מודרניים ויצירות אמנות עכשוויות שממלאים את החלל המונוכרומטי בצבעים נועזים, לצד שילוב הבדים שנבחרו להלבשתו כגון ווילונות ושטיחים המשדרים רכות עדינה. כל אלה מעניקים לחלל תחושת ניקיון וחמימות, המשתלבים יחד בהרמוניה.
 

תוכניות הדירה:

רשימת ספקים חלקית:    

חיפוי קיר לבנים ותאורת מטבח – איתי בר און
ריצופים וחיפויים – מודי, נגב
נגרות ומטבח – ברגל מטבחים
ריהוט – רהיטי שון
תאורה – שופ לייט
אומנות – גלריה אורבניקס
כיור אבן – ברומו עיצובים

תכנון ועיצוב הבית מתחיל עכשיו!

בוא נפגש ונתחיל לעבוד!

חברות שיווק ופרסום חברות שיווק ופרסום
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support